Services – Apotheek Hillegersberg – Rotterdam

Apotheek Hillegersberg

Minervaplein 2A 3054SK Rotterdam Tel:010-4181883 Fax:010-4225020

Services

U kunt bij ons voor een breed scala aan services terecht.
Op deze pagina vindt u informatie over het zorgaanbod van onze apotheek.

Spoedeisende recepten.
Voor medicijnen waarover u direct moet beschikken, kunt u het beste onze apotheek bezoeken. Buiten onze openingstijden  kunt u terecht bij de

Dienstapotheek Rotterdam Noord

Kleiweg 500 (bij Sint Franciscus Gasthuis)
3045PMRotterdam

Telefoon: 010 461 7878

Levering en bezorging van geneesmiddelen

De medicijnen kunnen worden opgehaald door uzelf of een vertegenwoordiger. De medicijnen kunnen eventueel ook thuisbezorgd worden, indien u niet in staat bent om de apotheek te bezoeken (bijvoorbeeld vanwege ziekte, beperkte mobiliteit of bij een ziek kind). U kunt dit aangeven bij het aanvragen van uw recept bij de huisarts of door te bellen naar de apotheek.
Spoedeisende medicijnen kunnen direct worden afgehaald bij onze apotheek of bij de dienstdoende apotheek (zie dienstrooster).

Kosten en betalingswijze

Betalingswijze
Geneesmiddelen kunt u natuurlijk contant of met pin betalen. Het meest praktische voor beide partijen is om de verrekening van de kosten via de verzekeringsmaatschappij te laten lopen. Als uw medicijnen thuis worden bezorgd dan sturen wij u later een rekening voor de geneesmiddelen die de zorgverzekeraar niet vergoedt. Wij maken gebruik van een automatische incasso om rekeningen te voldoen.

Levering en betalingsvoorwaarden

https://www.apotheek.nl/in-de-apotheek/verkoop-en-betalingsvoorwaarden#leveringsvoorwaarden

Recepten

Aanleveren recept
Geneesmiddelen die alleen verkrijgbaar zijn op recept, worden verstrekt nadat het recept bij de apotheek is binnengekomen (van u of uw arts). Na ontvangst en controle van het recept kunt u de medicijnen ophalen of bezorgen wij de medicijnen.
Recepten per fax of gescande recepten per e-mail zijn geen officiële recepten. Het origineel moet altijd worden gebracht of opgestuurd. Wanneer u een recept scant en mailt of faxt scheelt dit wel in de doorlooptijd, omdat wij de bestelling alvast kunnen voorbereiden.
Veel lokale artsen faxen recepten en sturen het origineel (later) op.

Herhaalrecepten via Linscriptum, website www.apotheekhillegersberg.nl of neem telefonisch contact op met de apotheek
Staat u ingeschreven bij één van de huisartsen in Hillegersberg, Terbregge of het Kleiwegkwartier en gebruikt u medicijnen langer dan 3 maanden? Dan kunt u uw medicijnen, 24 uur per dag en 7 dagen per week, direct aanvragen via de website.

Of als u een herhaalnummer op uw doosje heeft staan, kunt u via het telefoonnummer 088-0800148 uw medicatie bestellen of download de app RECAPPT en volg de instructies. U dient zich eenmalig aan te melden met de code van de apotheek. De code van de apotheek is 505658

Indien u op een werkdag vóór 11.00 uur uw medicijnen aanvraagt, dan kunt u deze, indien voorradig, de volgende dag ná 15.00 uur ophalen. Indien u uw email adres en 06 nummer aan ons door geeft, ontvangt u een email of sms wanneer uw medicatie klaar staat. In dit bericht vindt u een code en met deze code kunt u zich aanmelden via ons nummersysteem.

Onbekende patiënten
Aangezien onze apotheek de medicatieveiligheid moet bewaken zullen onbekende patiënten gevraagd worden, om aanvullende informatie te verstrekken.

Medicatieveiligheid

De apotheker draagt zorg voor veilig geneesmiddelgebruik. Om ons werk goed te kunnen doen hebben wij verschillende gegevens nodig. Niet alleen persoonlijke gegevens (bijvoorbeeld geboortedatum en naam), maar ook gegevens over medicijnen die u gebruikt, eventuele ziektebeelden, allergieen en eventuele zwangerschap.

Wanneer wij een recept ontvangen, controleren wij of u het geneesmiddel zonder problemen kunt gebruiken. Controle van recepten is noodzakelijk, omdat het wel eens voorkomt dat u een geneesmiddel krijgt voorgeschreven, dat niet samen gaat met de medicijnen die u al gebruikt. Bij vragen over een recept nemen wij contact op met uw arts. Wij houden ook rekening met allergieen, eventuele zwangerschap of kinderwens. Geef bijzonderheden daarom door aan uw apotheek!

Medicatiedossier
In het medicatiedossier zijn gegevens opgenomen over de patiënt, zoals naam, adres, geslacht, eventueel bezorgadres etc. Daarnaast is het actuele en historische gebruik van medicijnen opgenomen. Ook ziektebeelden en eventuele overgevoeligheden voor bepaalde medicijnen zijn opgenomen in het medicatiedossier.
Met al deze gegevens kunnen wij uw medicatieveiligheid bewaken.

Verstrekken medicatiegegevens
Als u wilt dat medicatiegegevens uit het medicatiedossier aan u of andere zorgverleners verstrekt worden, dan kunt u contact opnemen met de apotheek. De verstrekking van gegevens vindt plaats met inachtneming van de privacywetgeving.
De medicatiegegevens kunnen alleen aan andere zorgverleners verstrekt worden met uw instemming.

Zorgvragen

Onze apotheek vindt het belangrijk dat de patiënt goed begeleid wordt. Met vragen kunt u op verschillende manieren bij ons terecht: telefonisch, per email of persoonlijk contact in de apotheek.
Voor achtergrondinformatie over bijvoorbeeld medicijnen, de bijwerkingen, aandoeningen kunt u ook terecht op onze website.
In onze apotheek is ook een aparte spreekkamer ingericht voor het bespreken van vragen, een uitgebreid medicijnconsult of een delicate kwestie.

Beantwoording van electronische vragen:
Via deze website en via de e-mail kunt u ook vragen stellen. De apotheker zal bij onduidelijkheden contact met u opnemen.
Vragen die via de e-mail of website binnenkomen, worden binnen een week behandeld. Mocht u geen antwoord hebben gekregen, neem dan contact met ons op.

Spreekuur
Wilt u graag meer weten over uw geneesmiddel(en) of over hulpmiddelen? In een persoonlijk adviesgesprek met uw apotheker  beantwoorden wij al uw vragen.
Elke woensdag en vrijdagochtend kunt u zonder afspraak op ons spreekuur komen.
Of maak een afspraak met ons op een voor u geschikter tijdstip voor een persoonlijk adviesgesprek met uw apotheker:

Beveiliging van uw gegevens

Vertrouwelijkheid van informatie
Alle gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld en alleen gebruikt binnen de apotheek, met inachtneming van de privacywetgeving.

Aansprakelijkheid

Hoewel bij het opstellen van de teksten op deze website uiterste zorgvuldigheid is betracht, zijn de apotheker en de KNMP niet aansprakelijk voor eventuele schade die zou kunnen voortvloeien uit enige onjuistheid in deze teksten.

Heeft u nog vragen neem dan gerust contact met ons op!